Milestones

Ni vet ju var ni läste det först så jag behöver inte påminna er? Men ok, tre raders självgodhet, sedan får det vara nog:

1 ERCB-tillståndet för Polymer Flood vid Mooney.
2 ERCB-tillståndet för pilot-SAGD vid Blackrod.
3 Att det skulle bli en Operational Update i samband med Blackrod-godkännandet.

Cirkeln slöts officiellt via dagens pm. Om ni följt bloggen har ni således haft rejäla infoförsprång gentemot nyhetsbyråer, institutionella placerare och vanliga hederliga kanadicker. Det har har aldrig varit ett huvudsyfte med bloggen att vara först med informationen, det har bara råkat bli så. Egentligen är och förblir huvudinriktningen här fördjupning i bolaget för oss nördar som snöat in på en tungoljeaktör borta i Calgary. Ska nästan bli lite skönt nu när allt övergår till det normala igen, för det gör det väl?

Extra kul var det naturligtvis att få lite mediatid idag - en fjäder i hatten både för placera.nu och för alla oss som älter BlackPearl på deras forum under dygnets alla timmar. Läs artikeln som de mycket snyggt valde att släppa långt innan det fanns officiella pm ute.

I ärlighetens namn var den Operational Update som slutligen kom en liten besvikelse, om än typisk för BlackPearl. Min bestämda mening har hela tiden varit att SAGD-pilotstillståndet i sig (som egentligen bara är seg formalia) inte skulle vara kursdrivande, däremot skulle en Operational Update laddad med rätt typ av information kunna vara det. Nu valde man inte den vägen.

Men, det fanns en viktig efterlängtad nyhet i detta pm som faktiskt har betydelse för helhetscaset och som om jag förstått saken rätt inte alls var helt given: Ansökan hos DOE (Department Of Energy) om royalty-lättnader vid Mooney har bifallits. Vi kommer därmed kunna kräma ur ett ännu starkare kassaflöde ur lillbrorsan bland kärnfälten. Definitivt inget att fnysa åt!

Som vanligt är dock det som inte skrivs det mest intressanta:

# Varför lämnas det tredje benet Onion Lake helt okommenterat? Vi är flera som hyser misstankar om att regnovädret kan ha ställt till bekymmer där under Q3an. Hur många nya brunnar blir det i år? Och nästa år? Och varför har plötsligt vissa analysfirmor börjat boosta bolagets prestationer på fältet och benchmarka dessa mot vad den tidigare ledningen åstadkom där - sådant börjar de inte bara kommentera av en slump!

# Varför kommenterar man inte aktiviteterna vid John Lake? Vi vet att det har borrats en del där i sommar.

# Varför väljer man tystnad om Salt Lake? Det finns starka indikationer på att fältet saluförs för tillfället.

# Finansieringen av framtiden? Många har trott att en PP legat och lurat bortom hörnet även om kassan för tillfället är välfylld. Min betting har hela tiden varit på nej men jag har inte hållit det för osannolikt, det hade varit typiskt kanadensiskt att passa på att slänga in en offensiv PP i det här läget och vi ska inte tro annat än att det varit uppe för diskussion därborta i styrelserummet (OBS: spekulation utan faktabelägg). Dock inte typiskt Festival. Han förnekar sig sällan.

Jag är ändå ruskigt nöjd. Caset är och förblir blytungt. Sedan nuvarande crew tog över rodret har man inte misslyckats med någonting man företagit sig utan gång på gång levererat enligt plan eller bättre. Inte konstigt att bolaget värderas därefter, alla tunga aktörer i branschen vet hur det gick för BlackRock och alla vet att samma team kör ett upplägg med samma medicin, lugnt och metodiskt, igen. Riktigt skönt att sitta däruppe på soldäck och njuta när vi kryssar oss fram mot målet bortom horisonten.

3 kommentarer:

  1. det borde väl komma en riktig operational update senare. Som du skriver saknas viktig info om Onion L, se även din korresp. med JF:

    The Onion Lake drill program for this fall has been quoted 50-70 wells. Do you know in more detail now and roughly how many wells gets drilled at Onion Lake already in Q3?

    WE WILL HAVE THAT INFORMATION IN AN OPERATIONAL UPDATE.

    Finally, a "small" wish: When you get a clear-signal for the SAGD-pilot it would be very interesting with a news release named "Operational Update" or similiar with the latest view per core-field on production, timeplans etc.

    YES, WE WILL HAVE AN OPERATIONAL UPDATE WHEN BLACKROD GETS APPROVAL

    /boda

    SvaraRadera
  2. bra sammanfattningar och bra skrivet.
    Det kommer strax en Q3 rapport och möjligt att Festival gör den mer omfattande.
    Salt Lake tillsalu, som sagt: besked?
    John Lake borresultat, : besked?

    Mycket bra info att vänta på hela tiden i det här caset. Ser bra ut!

    lång sikt

    SvaraRadera
  3. Ingenting mer lär som sagt komma ut på temat före Q3:an med undantag av om Salt Lake skulle säljas eller liknande.

    Man kan grubbla ihjäl sig på varför Onion Lake lämnades okommenterat, det är faktiskt lite märkligt och självklart ett medvetet val. Jag tolkade liksom boda svaren från JF i kommentarerna ovan som att det även skulle pratas Onion Lake. Den som lever får se, kanske...

    SvaraRadera