Fikapaus - Tenax Energy Inc till salu

Grabbarna är iväg och fyller på kaffekopparna så jag passar på att släppa lite intressant info som jag nyss nosade upp.

Privatägda Tenax Energy Inc med fyra delägare har beslutat sig för att sälja bolaget. Ibland går jag in och kikar lite på sådant som är till salu och döm om min förvåning när det visar sig att bolaget i princip enbart (sett till vad som är värt något) består av royaltyintressen i BlackPearls oljetillgångar vid framförallt Onion Lake men även vid Fishing Lake! Jag har alltid gått i tron att enbart BlackPearl och indianerna sitter med ägarintressen i Onion Lake-sektionerna men bevisligen finns en liten tredje part med royaltyintressen.

Totalt är royaltyägandet i Onion Lake motsvarande en nettoproduktion på 220 barrels/day (beräknas vara 300 barrels/day vid årsskiftet) vilket motsvarar 2,1875% till 2,5% (2.5% på WI 87.5% och 100%) och värdet på detta ca 400 000 CAD i månaden.

Dessutom får vi lite info om noncore-tillgången Fishing Lake vilket vi länge varit svältfödda på eftersom Tenax sitter med liknande royalty-intressen i 8,25 BlackPearl-sektioner. Dessa sektioner innehåller 2 aktiva och 12 inaktiva brunnar med en total nuvarande produktion på 10-25 bbl/d (10-12 API) vilket motsvarar netto (föga hisnande) 0,5 bbl/d till Tenax.

Jag har snabbgooglat lite efter de fyra ägarna/direktörerna i Tenax och med vissa reservationer kommit fram till följande fyra herrar (felrisken består bl a i att det även finns ett australiensiskt Tenax Energy):

1 Mel E Benson, styrelseledamot i Suncor och några andra bolag.
2 John Land
3 Les Stach
4 A. Bart Holaday

Frågorna vi ställer oss är:

1. Varför säljs royaltyintressena samtidigt som de är på väg att växlas upp markant med tanke på Onion Lakes planerade produktionstillväxt?
2. Vad bjuder BlackPearl?
3. Kan en eventuell annan budgivare/köpare kopplas till Onion Lakes framtid?

Klart värt att bevaka!

Ni hittar hela prospektet på Sayer Energy Advisors hemsida (länken lär fungera tills eventuell affär är avslutad) vilket är samma bolag som tidigare mäklade loppis 1 & 2 för BlackPearl i regi John Festival. Sista officiella budgivningsdagen på Tenax Energy var den 11 oktober.

Sådär, nu ser jag grabbarna vara på väg mot cafébordet och vi ska snart kunna ta upp eftersnacket ifrån Stockholm igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar